Hypotheekbezitters ongeïnformeerd over verplichte verzekeringen

Ruim de helft van de hypotheekbezitters is niet goed op de hoogte over welke verzekeringen verplicht zijn bij het afsluiten van een hypotheek.

Dat blijkt op basis van een onderzoek onder 1.080 mensen met een hypotheek.

Zo denkt ruim 21 procent van de ondervraagden ten onrechte dat het verplicht is een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. En 15 procent denkt dat dit geldt voor een werkloosheidsverzekering.Daarnaast denkt bijna de helft dat een overlijdensrisicoverzekering niet verplicht is, terwijl dit bij veel aanbieders wel zo is. Bij het afsluiten van hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het vaak een vereiste.

Uit het onderzoek blijkt dat een op tien niet weet wat de status van de eigen hypotheek is. Ruim 43 procent heeft naar eigen zeggen een globaal idee en 44 procent zegt dit precies te weten. Mensen weten vaak niet wat ze zelf afgesloten hebben. Het afsluiten van een hypotheek is een serieuze zaak is, zeker als je dit samen met je partner doet.

Ruim 42 procent denkt zonder advies een hypotheek te kunnen afsluiten. Maar het hangt zeer van de situatie af of er aanvullende verzekeringen nodig zijn. Het is cruciaal om duidelijk te hebben welke precieze risico’s worden afgedekt en wat de voorwaarden zijn om uit te keren. Juist financiële adviseurs kunnen hier inzicht in bieden en over adviseren”.

De Hypotheekexpert Etten-Leur is zo een financiële adviseur. De Hypotheekexpert is HET adres voor uw hypotheek in Etten-Leur! Dankzij een uitleg in heldere taal weten onze hypotheekbezitters wel exact wat de status is van hun eigen hypotheek. Dus voor een gedegen hypotheekadvies in duidelijke taal gaat u naar De Hypotheekexpert Etten-Leur. Tel. 0765023310 of info@dehypotheekexpert.com