Heeft jouw hypotheek een verhuisregeling?

Heeft jouw hypotheek een verhuisregeling? Zet de rente lang vast!

Bij het verlengen van de rentevast periode moet er een moeilijke afweging worden gemaakt. Kies je voor de zeer lage rente voor 5 jaar vast, of kies je voor een hogere rente voor 20 jaar vast? De beste keuze is afhankelijk van de renteontwikkeling in de komende jaren. Heeft jouw hypotheek een verhuisregeling? Denk dan op de lange termijn.

De hypotheekrente is de laatste jaren sterk gedaald. Huiseigenaren die hun rentevast periode op korte termijn moeten verlengen hebben geluk. Ze kunnen kiezen voor een relatief lange periode tegen een zeer lage rente.

Huiseigenaren die de intentie hebben om binnen een paar jaar een ander huis te kopen, hebben de neiging op de korte termijn te denken. Over 5 jaar is ons huis al verkocht, dus wij kiezen voor een rentevast periode van 5 jaar. Voordat er een keuze wordt gemaakt inzake de verlenging, doe je er verstandig aan om de voorwaarden te raadplegen.

Kijk eens of het ook mogelijk is om de hypotheek mee te verhuizen naar een andere woning. Kan dat? Neem dat dan mee in de beslissingen met betrekking tot de huidige hypotheek.

De Hypotheekexpert Etten-Leur Uw adres voor hypotheekadvies in Etten-Leur!