Banken onderzoeken rentemiddeling bij oversluiten hypotheek

Na de oproep van minister Dijsselbloem zijn verschillende banken aan het onderzoeken of zij rentemiddeling gaan invoeren. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Z.

De hypotheekrente staat historisch laag, maar wie een lopende hypotheek heeft met een hoge rente kan daar niet zomaar van profiteren. Want als je die hoge hypotheekrente wilt inruilen voor een lage rente, moet je een boete betalen aan de bank, die kan oplopen tot vele tienduizenden euro’s. Veel mensen kunnen dat bedrag niet in een keer ophoesten en blijven noodgedwongen een hoge rente betalen. Bij rentemiddeling kunnen klanten die boete gespreid betalen, en toch profiteren van lagere maandlasten met een nieuwe hypotheek.

Bij sommige banken, zoals ING en SNS Bank, kon dat al. Maar nu gaat ook een aantal andere hypotheekverstrekkers onderzoeken of rentemiddeling mogelijk is. Het gaat onder meer om Rabobank, ABN Amro en ASR.

De Hypotheekexpert kan voor u berekenen of oversluiten van uw hypotheek in uw persoonlijke situatie interessant kan zijn.

De Hypotheekexpert “the place to be” voor uw hypotheek in Etten-Leur.