Blijf de hypotheekrenteverhoging voor!

Hypotheekrenteverhoging bij de Rabobank.

Voor hypotheken met een looptijd van twee tot en met zeven jaar stijgt de rente 0,1 procentpunt. De langere looptijden worden met 0,2 procentpunt verhoogd.

De hypotheekrenteverhoging is een gevolg van de stijgende rentes op de kapitaalmarkt door de aantrekkende economie en de verwachting van hogere inflatie, aldus een woordvoerster.

De nieuwe rentetarieven gelden voor nieuwe offertes en aanbiedingen bij renteverlengingen vanaf maandag. Omdat Rabobank een coöperatieve bank is, kunnen de afzonderlijke vestigingen zelfstandig de rente bepalen.

ABN Amro laat desgevraagd weten nooit vooraf te speculeren over rentewijzigingen. ING zegt de renteontwikkeling ”constant in de gaten te houden”. Maar op dit moment staat volgens de bank geen nieuwe wijziging van de hypotheekrentes op stapel.

Vorige maand leek de rente op hypotheken voorlopig zijn laagste peil al te hebben bereikt. Verschillende hypotheekverstrekkers hebben hun tarieven voor hypotheken met een rentevaste periode toen iets verhoogd.

Zo heeft Obvion, een dochterbedrijf van de Rabobank, de hypotheekrentes in mei verhoogd. Ook ING heeft in die maand tarieven naar boven bijgesteld

Nu het dieptepunt in de hypotheekrente lijkt bereikt en de huizenprijzen eerder lijken te stijgen dan te dalen, is dit HET juiste moment om een huis te kopen.

Bent u benieuwd wat u kunt lenen en wat de maandlasten in uw situatie dan zijn? Maak eens een afspraak met De Hypotheekexpert Etten-Leur, tel. 076-5023310 of info@dehypotheekexpert.com. Uw hypotheekadviseur in Etten-Leur!