Hoe werkt het afsluiten van een hypotheek?

 • Afsluitkosten: 1. Wanneer u het eens bent met de prijs van de te verkopen woning, tekent u de (voorlopige) koopakte waarin u ontbindende voorwaarden inzake de financiering kan opnemen. Dit houdt in dat de koop van de woning niet doorgaat indien u de hypotheek niet binnen de overeengekomen termijn rond kunt krijgen.
 • 2. Hypotheek regelen
  Er zijn veel verschillende hypotheekvormen. De Hypotheekexpert adviseur kan u helpen die ene hypotheekvorm te vinden die het beste past bij uw persoonlijke situatie en levensstijl. Als u wilt, maakt zij samen met u een financieel plan dat verder gaat dan alleen de hypotheek.
 • 3. Renteaanbod aanvragen
  De adviseur vraagt vervolgens een renteaanbod voor u aan. Omdat De Hypotheekexpert adviseur onafhankelijk is van welke financiële instelling dan ook, kan zij u een groot aanbod laten zien. Gaat u voor de laagste rentestand of de meeste flexibiliteit? Aan u de keus.
 • 4. Renteaanbod accepteren
  U heeft nu ongeveer twee weken de tijd om te beslissen of u het renteaanbod accepteert. Gaat u akkoord met de offerte, dan vragen wij u de benodigde stukken(zoals werkgeversverklaring,salarisstrook,taxatierapport etc.) aan ons te overhandigen. Deze worden samen met de ondertekende offerte naar de geldverstrekker gestuurd. De geldverstrekker beoordeelt alle documenten. Is alles akkoord, dan wordt het bindend offerte gestuurd. Deze is bindend voor de geldverstrekker en u heeft 2 weken de tijd om het te accepteren en getekend te retourneren.
 • 5. Wanneer het getekend bindend offerte is ontvangen door de geldverstrekker, dan wordt het naar de notaris gestuurd. De notarismaakt vervolgens een afspraak met u en de verkoper. Dan vindt het transport van de woning plaats en wordt de hypotheekakte getekend. Dat noemen we ‘het passeren van de hypotheek’.